Woningmarkt raakt oververhit

Hoe moeilijk is het om het huis van je dromen te vinden

De hele randstad heeft er mee te maken.  Er heerst met name onder starters een chronisch tekort aan koopwoningen.  Woonhuizen staan in tegenstelling tot twee jaar geleden vaak nog maar enkele dagen te koop en je wordt uitgenodigd om mee te bieden met andere gegadigden. De prijs voor een huis wordt zo in sneltreinvaart omhoog getrokken.

Mijn advies: Laat je niet gek maken

Let dus op dat je niet te snel meegesleurd wordt in het bieding proces.  Je betaalt anders al snel enkele tienduizenden euro’s te veel voor je huis en als er straks mindere tijden aankomen, en die komen er zeker weer aan, zou je bij verkoop flink kunnen verliezen.  Laat je goed informeren en neem geen overhaaste beslissingen. Mocht je te laat zijn, dan komen er wel weer andere aanbiedingen waar je misschien ook een bod op wilt uitbrengen.  Neem bij serieuze belangstelling altijd een deskundige mee zodat alle plus en minpunten van de woning in kaart zijn gebracht zodat je een goede beslissing kunt nemen en het juiste bod kunt uitbrengen.

De grootste missers aan een bestaand huis

Waar gaat het nogal eens fout?  Laten we beginnen met de dak constructie. Dit kan een zware dobber zijn als deze versleten is.  Laat dit door een deskundige dan ook goed beoordelen en let er op of er nog asbesthoudend materiaal aanwezig is.  Je vindt dit vooral in woningen uit de jaren 60 en 70.  Dan komen de twee duurste vertrekken in huis. Dat zijn de keuken en de badkamer.  Voldoen deze aan jouw smaak en de huidige tijdsgeest. Functioneert alles nog goed en zijn er lekkages geweest. Als deze twee versleten zijn, zou je het huis ook iets goedkoper moeten kunnen kopen. Je moet immers behoorlijk gaan investeren. Het voordeel is dat je het dan wel naar je eigen wensen kunt inrichten. Zie voor leuke woon tips